گسترش راه های ارتباطی با مخاطبان در دنیای آنلاین

گسترش راه های ارتباطی با مخاطبان در دنیای آنلاین

برای برند سازی و بهتر دیده شدن باید از محتوای تولید شده نهایت استفاده را ببریم و آنها را علاوه بر اینستاگرام، در پلتفرم های مختلف منتشر کنیم. اما کدام پلتفرم ها برای موضوع و محتوای ما بهتر هستند؟

فهرست مطالب

فهرست مطالب

قبل از آن که محتوایی برای اینستاگرم خود آماده می کنید، انرژی زیادی صرف نموده اید. هم بر روی محتوای بهترین رقبای خود مهندسی معکوس کرده اید، و هم برترین محتوای خودتان که بیشترین بازخورد را داشته، آنالیز نموده اید. موضوع مورد علاقه مخاطب را پیدا کرده اید تا محتوای مناسب را در اینستاگرام منتشر کنید. اما نباید کار را همان جا متوقف کنید.

شما برای تولید آن محتوا زحمات فراوانی کشیده اید. شاید مجبور به ترجمه برخی مقالات شده باشید. شاید با هزینه های بسیار، دوره های آموزشی مختلفی را تهیه کرده باشید و آنها را با آنچه از قبل می دانستید جمع کرده اید تا محتوایی ارزشمند را تولید نمایید. کارهای گرافیکی و احتمالا تنظیم و تدوین فیلم ها هم به معادله اضافه کنید.

حیف نیست پس از این همه تلاش، نتیجه را فقط در یک پلتفرم و فقط برای اعضای آن منتشر کنید؟

محتوای باکیفیت تان را با فرمتهای متفاوت در پلتفرمهای مختلف به اشتراک بگذارید

زمانی که متوجه شدید افراد مورد نظر شما به چه موضوعی علاقمند هستند و برای آن محتوایی تولید کردید، باید آن را در رسانه های مختلف به اشتراک بگذارید. با انتشار این محتوا می توانید مخاطبان بیشتری را از طریق پلتفرم های دیگر به سمت خود جذب کنید. محتوایی که تولید می کنید می توانید در فرمت عکس، فیلم، پادکست و متن در چندین رسانه به اشتراک بگذارید. اشتراک گذاری آنها در رسانه های مختلف به مراتب زمان کمتری نسبت به تولید آنها می طلبد.

توسعه راه های ارتباطی آنلاین

اگر قرار باشد فقط از یک راه با مخاطبینی که به زحمت بدست آوردید در ارتباط باشید، از دو جهت ضرر می کنید.

اول اینکه با توجه به شرایط کشور ممکن است به هر دلیلی (مثلا فیلترینگ) این راه ارتباطی قطع شود.

دوم اینکه فرصت های دیگر را برای توسعه برندتان از دست می دهید. در حالی که می توانید بیشتر در مقابل چشمان کسانی که می خواهید دنبال کننده شما باشند قرار بگیرید تا بیشتر در خاطرشان باقی بمانید.

پلتفرم های آنلاین به جز اینستاگرام

از چه راه های دیگری به جز اینستاگرام می توانید با مخاطبانتان ارتباط برقرار کنند؟

پاسخ این سوال بسته به نوع، بودجه و استراتژی برند شما می تواند متفاوت باشد. اما چیزی که می توان با اطمینان از درستی آن صحبت کرد این است که هر قدر تعداد این راه های ارتباطی بیشتر باشد، بیشتر هم می تواند به رشد برند شما کمک کند. می توانید از روش ها و پلتفرم های زیر برای توسعه برند و ارتباطات خود با مشتریان استفاده کنید:

  • وب سایت
  • اپلیکیشن
  • تلگرام
  • آپارات
  • یوتوب
  • تماشا
  • نماشا
  • ایکس
  • پینترست
  • فیس بوک
  • لینکدین

به هر طریق ممکن باید سعی کنید راه های ارتباطی با مخاطبین را افزایش دهید. می توانید از آنها بخواهید از طریق سایت با شما در ارتباط باشند و تلفن تماس و یا ایمیلشان را در اختیار شما قرار دهند. ممکن است بخواهید که عضو کانال تلگرامتان شوند. می توانید از آنها تقاضا کنید در سایر صفحات رسانه های اجنماعی مثل ایکس (تویتر) دنبالتان کنند. و یا حتی بخواهید که اپلیکیشن شما را روی موبایل خود نصب و از آن استفاده کنند.

این درخواست هرچه که باشد نیاز به برنامه ریزی و تعیین استراتژی دارد تا شما را به آن نتیجه ای که می خواهید برساند.

به این ترتیب محتوای باکیفیت را در پلتفرم های مختلف منتشر کنید. یک نمایش فوق العاده که چشمان زیادی را به خود جذب می کند و مخاطبان هدف را بیشتر و بیشتر با شما درگیر می نماید. مخاطبانی که از طریق پلتفرم های مختلف با شما آشنا شده اند و هر روز هم بر تعدادشان افزوده می شود.

فیلم ها را همزمان در اینستاگرام،تلگرام، آپارات، یوتوب، تماشا و نماشا به اشتراک بگذارید. در صورتی که وبسایت دارید، تمام این فرمت ها را در سایت هم به اشتراک بگذارید.

اگر بازی را اینگونه ادامه دهید، با صرف همان زمان برای تولید محتوا، از آن حداکثر استفاده را می کنید و بیشترین نتیجه را دریافت می نمایید. چرا که حتی اگر بهترین محتوا را داشته باشید اما مردم ندانند که اصلا چنین محتوایی وجود دارد، آن محتوا نه برای شما کاربردی خواهد داشت و نه برای افرادی که به دنبالشان هستید.

اهمیت این موضوع آنقدر زیاد است که اگر بگویم باید به ازای هر ساعتی که برای تولید یک محتوای ارزشمند و خاص صرف می کنید، یک ساعت هم برای اشتراک گذاری و دیده شدن آن در تمام رسانه های مناسب زمان صرف نمایید، اغراق نکرده ام. این همان راهی است که می توانید از طریق آن برندتان را بسازید و به شهرت برسانید.

بنابراین کار شما این است:

محتوایی قدرتمند در فرمتهای مختلف تولید کنید و آن را در رسانه های اجتماعی مناسب و پلتفرم هایی که تعداد کاربران قابل قبولی دارد، به اشتراک بگذارید…

 پلتفرمهای مختلف در سوشال مدیا

انتخاب پلتفرم کمکی برای اینستاگرام

در حال حاضر در ایران بهترین سوشال مدیا برای فعالیت حتی با وجود فیلترینگ اینستاگرام است. اما قرار نیست که فقط در اینستاگرام فعالیت کنید. هر یک از رسانه های دیگر که بتواند به شما برای بیشتر دیده شدن کمک کند، می تواند به ابزاری قدرتمند در دست شما تبدیل شود.

بعد از جمع آوری اطلاعات و انتخاب موضوع متمرکز و اصلی، تحقیق در مورد پلتفرم های دیگر شروع می شود. کانال های یوتوب، صفحات فیسبوک و اینستاگرام، تلگرام، آپارات، توییتر و… .

شناسایی پلتفرمهای کمکی برای اینستاگرام

از طرف دیگر راه های ارتباطی آنلاین زیادی وجود دارد که مسلما همه آنها ارزش زمان گذاشتن را ندارند. شما باید بهترین ها را انتخاب کنید و زمان و انرژی خود را روی آنها بگذارید. حال قصد دارم معیار انتخاب پلتفرم مناسب از میان تمام راه های ارتباطی را تعریف کنم.

معیارهای انتخاب پلتفرم مناسب برای فعالیت

اولین معیار طبق معمول بررسی محتواست.

اگر متوجه شدید که در یک پلتفرم محتوای زیادی در مورد موضوع شما نیست، این یک چراغ قرمز برایتان خواهد بود. احتمالا تقاضایی برای آن موضوع در آن پلتفرم وجود ندارد. تعداد مخاطبان هدفی که در آن فعالیت دارند احتمالا به زمان و انرژی لازم برای فعالیت در آن نمی ارزد.

از طرف دیگر اگر متوجه شدید تعداد زیادی ویدئو و مطلب از موضوع شما در آن پلتفرم وجود دارد،  نشانه مثبتی برای شماست و این علامت خوبی است.

اما نیاز است یک فاکتور دیگر را هم تحلیل کنید. به تعداد رقبایتان توجه کنید. اگر تعداد زیادی از رقبا هستند که روی موضوع یکسانی با هم رقابت می کنند، این یک مشکل خواهد بود. در چنین شرایطی می توانید به زیر موضوع های دیگری که همیشه وجود دارند، توجه کنید و اصطلاحا از اقیانوس قرمز که در آن کوسه ها با هم درگیر هستند و به خاطر جنگ و خونریزی آنها رنگ آب سرخ شده، به اقیانوس آبی که فرصت های بهتر و رقبای کمتری دارد بروید. تا از ورود به یک جنگ احمقانه مصون بمانید. پس هدف شما در این قسمت یافتن زیر موضوع مناسب خواهد بود.

فراموش نکنید این کار (پرداختن به موضوعات جزئی تر) را باید تا جایی ادامه دهید که تعداد مخاطبان آن زیر موضوع هم قابل توجه باشند و در جزئی کردن موضوع زیاده روی نکنید. بلاخره جایی باید بین این دو تعادل برقرار نمایید.

بنابراین اگر متوجه شوید مخاطبان زیادی درمورد یک موضوع وجود دارند و تولیدکنندگان محتوای مربوط به آن، انگشت شمار هستند یک علامت مثبت دیگر دریافت کرده اید.

حال میزان فعالیت مخاطبان هدف روی محتوای رقبایتان را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید. به میزان لایک ها، کامنتها، اشتراک گذاریها، تگها و نشانگرهای مرتبط دیگر توجه نمایید. بعد از جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنها، به سادگی می توانید انتخاب کنید که در کدام پلتفرم ها فعالیت کنید و کدام یک را کاملا به فراموش بسپارید.

همانطور که گفتم در ایران اینستاگرام، سایت و یوتوب بیشتر مورد استقبال عمومی قرار می گیرند.

در یک جمع بندی، هدف همه ما از فعالیت در اینستاگرام افزایش تعداد فالورهای فعال است تا به این ترتیب رسانه بزرگتری داشته باشیم و بیشتر دیده شویم. برای این کار اول باید تعیین کنیم مطالب ما برای چه کسانی مفید و جذاب هستند. سپس باید آنها را پیدا کنیم. با زیر نظر گرفتن رقبا، می توانید مخاطبان هدف خود را پیدا کنیم. در مرحله بعد باید پلتفرم های دیگری را که می توانید در کنار اینستاگرام استفاده کنید، تا سرعت رشد برندتان را افزایش دهید، شناسایی کنید.

در هر پلتفرم باید به 2 موضوع توجه کنید:

  1. تعداد رقبای فعال و محتوای مرتبط با موضوع کاری شما در آن پلتفرم
  2. تعداد مخاطبین علاقمند و میزان فعالیت و مشارکت آنها روی محتوایی که پیش از این توسط رقبا منتشر شده است.

اگر متوجه شدید تعداد مخاطبان علاقه مند به موضوع شما در یک پلتفرم زیاد است و تعداد رقبای فعال کم، فرصت را از دست ندهید. آن پلتفرم یک شانس خوب برای شماست.

دعوت به اقدام (Call To Action)

تا اینجا هر آنچه که باید در مورد چگونگی تولید محتوای خود می دانستید، می دانید. قدم بعدی این است که سعی کنید با دادن یک محتوای ویژه، مخاطبان را تشویق کنید کاری که می خواهید را انجام دهند. آنها تا به حال شما را در اینستاگرام دنبال کرده اند. می دانند که در مورد چه موضوعی صحبت می کنید، تواناییهایتان چقدر است و چه ارزشی را به زندگیشان اضافه می کنید. حالا باید محرکی به آنها بدهید تا ترغیب شوند کار مورد نظر شما را انجام دهند تا راه های جدیدی برای ارتباط با آنها بسازید.

یادتان باشد بدون دادن یک هدیه به مخاطبان نمی توانید آنها را قانع کنید که اطلاعات تماسشان را به شما بدهند و یا اپلیکشینتان را نصب و یا هر کار دیگری که مد نظرتان است را انجام دهند. متاسفانه هرقدر هم که محتوای پیجتان خوب باشد، چنین کاری نمی کنند. باید آنها را به سمت هدف هل بدهید. باید محرکی برایشان طراحی کنید. این محرک می تواند یک کتاب الکترونیکی، یک ویدئو آموزشی، مبلغی شارژ کیف پول در سایت یا هر چیز دیگری که برایتان مقدور است، باشد.

موضوع محرک چه باشد؟

فرض کنیم می خواهید با پیشنهاد یک کتاب الکترونیکی مخاطب را به سمت هدف سوق بدهید. حالا یک سوال دیگر پیش می آید.

موضوع این کتاب چه چیزی باشد تا بتوان به عنوان بهترین مشوق روی آن حساب کرد؟

خبر خوب این که مجبور نیستید از اول شروع کنید. سرنخ را دارید و دیگر نیازی نیست چیزی را حدس بزنید و تیرهایتان را به سمت هدفی که نمی بینید پرتاب کنید. قبلا تمام اطلاعاتی که به شما نشان می دهند فالورهایتان به چه موضوعی علاقه بیشتری دارند، بدست آورده اید.

به عنوان مثال فرض کنید موضوع پیج شما باغبانی و گیاهان هستند. پس از بررسی متوجه می شوید که فالورها به پستی که در مورد گوجه فرنگی منتشر کرده اید علاقه بیشتری نشان داده اند. آن را بیشتر لایک کرده و کامنت گذاشته اند و فعالیت بیشتری روی آن پست از خود نشان داده اند. در این حالت احتمالا هدیه دادن یک کتاب الکترونیکی که در مورد گوجه فرنگی توضیحات بیشتری داده، می تواند جذاب تر باشد تا آنها کاری که می خواهید را انجام دهند.

متوجه شدید این استراتژی چگونه است؟

به بهترین پست های پیج که بیشترین بازخورد را داشته توجه کنید. ببینید که موضوع این پست چیست؟ به چه سوالهایی در این زمینه پاسخ می دهد و چه سوالاتی را بی جواب می گذارد. به این طریق از موضوع و سوالاتی که باید پاسخشان را بدهید به عنوان سکوی پرتاب خود استفاده کنید.

پیش از این مخاطبان محتوای باارزش شما را دیده اند. حالا به آنها پیشنهاد می دهید در مورد آن موضوع خاص که مورد توجه شان بوده، اگر به اطلاعات بیشتری نیاز دارند، که حتما هم نیاز دارند (چرا که برخی سوالات در آن پست بی جواب باقی مانده اند و شما حس کنجکاوی آنها را تحریک کرده اید) در کانال تلگرامتان عضو شوند و ادامه مطالب را از آنجا پیگیری کنند. و یا از طریق لینک وارد سایت شوند و با دادن اطلاعات تماسی مثل شماره تلفن و ایمیل، کتاب الکترونیکی را دانلود کنند.

تعادل بین هدیه و محتوا

اینجا ممکن است یک اشتباه از شما سر بزند. آن هدیه باید با ارزش و در راستای موضوع و محتوایی که تولید می کنید باشد. حال باید یک تعادل بین محتوایی که در پیج قرار می دهید و آن کتاب الکترونیکی برقرار کنید. طوری که هم محتوا ارزشمند باشد و هم آن کتاب (البته هدیه می تواند کتاب نباشد. هرچه که هست باید جذابیت لازم را برای مخاطب داشته باشد.)

مخاطب پیش از آن که به شما آنقدر علاقمند شود و هر کاری که از او می خواهید انجام دهد باید توسط محتوای رایگان پیجتان جذب گردد. این محتوا باید برای او جذاب و ارزشمند باشد. پس نباید تمام اطلاعات ارزشمند را برای کتاب نگه دارید و محتوای پیج ضعیف باشد. چون در این صورت در مرحله اول کسی پیج را دنبال نخواهد کرد که بعد تلفن تماس اش را به شما بدهد.

محتوای اولیه باید ارزشمند و جذاب باشد و تا جایی که امکان دارد کنجکاوی بیننده را برانگیزاند. در این صورت او برای دریافت اطلاعات بیشتر به راحتی کاری که می خواهید را انجام خواهد داد. در ادامه چند نمونه از اقداماتی که افراد موفق برای جلب اعتماد و برقراری ارتباط بیشتر با مخاطبان خود انجام داده اند به شما ارائه می کنیم:

  • فردی که با پرسونال برندینگ موفق در اینستاگرام به شهرت خوبی رسیده ، هر هفته لایوهای یک ساعتی برگذار می کند که در آنها در مورد موضوع فعالیت خود صحبت می نماید. این لایوها جنبه آموزشی دارند. به همین دلیل برای مخاطبانش ارزشمند هستند. او به فالورهای خود می گوید تمام لایوها که شامل محتوای آموزشی بسیار ارزشمندی هستند،از یک سال پیش در کانال تگرام او قرار دارد و به این ترتیب آنها را تشویق می کند که عضو آن کانال شوند و یک راه ارتباطی جدید با مخاطبان علاقه مند برقرار می کند.
  • شرکتی در حوزه آموزش آنلاین فعالیت دارد. این شرکت علاوه بر فعالیت در اینستاگرام، اپلیکیشن مخصوص به خود را نیز طراحی کرده است. پنجاه هزار تومان شارژ رایگان در قسمت کیف پول به تمام افرادی که اپلیکیشن آنها را نصب کنند هدیه می دهد تا آنها را تشویق به نصب آن کند و به این ترتیب نرم افزار خود را بیشتر در بین مردم جا بیندازد.

از این نمونه استراتژیها در دنیای مجازی بسیار است.

شما چه نمونه های دیگری را میشناسید؟

___________________________________________________________________________________________________________________

روند مطالعه دوره نقشه گنج اینستاگرام:

  1. چگونه در اینستاگرام برنده باشیم؟
  2. 6 دلیل برای جدی گرفتن سوشال مدیا مارکتینگ
  3. 8 گام اساسی برای رسیدن به گنج در اینستاگرام
  4. از اشتباهات خطرناک در اینستاگرام دور شوید
  5. بوم پرسونا و شناخت مخاطبان هدف
  6. تکنیک ها، الگوریتم و امنیت در اینستاگرام
  7. مهندسی معکوس روی محتوای رقبا
  8. محتوا درمانی در اینستاگرام
  9. گسترش راه های ارتباطی با مخاطبان در دنیای آنلاین
  10. تبلیغات در اینستاگرام
  11. افزایش نرخ تبدیل فالور به مشتری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *