فهرست مطالب

متخصص سئو حرفه ای | هزینه سئو

پس از خواندن این مقاله انتظار می رود پاسخ سوالات زیر را بدانید:
سئو چیست؟
مراحل مختلف سئو شامل چه مواردی می شوند؟
تاثیر آن بر کسب و کار چیست؟
متخصص سئو حرفه ای کیست؟
وظایف متخصص سئو چیست؟
قیمت گذاری سئو به چه عواملی بستگی دارد؟
چگونه باید یک کارشناس یا متخصص سئو خوب را تشخیص داد؟
گوگل ادز یا سئو؟
مغزمتفکر هستم، همراه من باش...
چگونه متخصص سئو حرفه ای و قابل اعتماد پیدا کنیم؟

فهرست مطالب

در این پست آنچه مدیران و صاحبان کسب و کار باید در مورد سئو و متخصص سئو حرفه ای و قابل اعتماد بدانند را برای شما توضیح می دهیم. اینکه چگونه سئو باعث افزایش ترافیک سایت و بالا آمدن رتبه سایت شما در گوگل می شود و این کار چه تاثیری بر برند و درآمدتان دارد.

سئو چیست؟

سئو (Seo) متشکل از حروف اول عبارت (Search Engine Optimization) به معنای بهینه سازی وبسایت با استفاده از مجموعه ای از تکنیک ها و روشها برای موتورهای جستوجو و به طور خاص برای گوگل است. هدف اصلی سئو، افزایش نمایانی (ایمپرشن) و ترتیب وبسایت‌ها در نتایج جستجو است، به نحوی که وبسایت مرتبط ترین و بهترین پاسخ برای کلمات کلیدی مشخصی را ارائه دهد و در رقابت با سایر رقبایی که برای رسیدن به نتایج برتر گوگل در تلاش هستند پیروز مسابقه باشد.

عوامل مختلفی در سئو تأثیر گذار هستند، از جمله بهینه‌سازی محتوا، ساختار صفحه، انتخاب کلامت کلیدی مناسب و استفاده درست از آنها، لینک سازی داخلی سایت، بک لینک خارجی، سرعت بارگیری صفحات و بسیاری موارد دیگر. همچنین، توجه به الگوریتم‌های موتورهای جستجو و تغییرات آنها نیز بسیار حائز اهمیت است.

سئو به عنوان یک استراتژی مهم در توسعه کسب و کار و مدیریت وبسایت‌ها به کار می‌رود تا بهبود در رتبه‌بندی و نمایانی در نتایج جستجو را فراهم کند و در نتیجه، ترافیک و بازدیدکنندگان وبسایت را افزایش دهد.

باید بدانید که سئو کاملا کاری تخصصی است و یادگیری و کسب تجربه در آن ماه ها زمان لازم دارد و چگونگی پیاده سازی آن به برنامه و استراتژی شما بستگی دارد. اینکه قصد فروش و جذب مشتری دارید یا صرفا برندسازی و اعتماد سازی؟ اینکه قصد دارید با چه کلمات کلیدی در صفحه اول گوگل دیده شوید؟ اینکه چقدر بودجه به این کار اختصاص می دهید؟ و ده ها فاکتور دیگر…

متخصص سئو (کارشناس سئو) کیست؟

شخصی که دانش مرتبط و کافی در مورد کد نویسی و نحوه طراحی سایت و الگوریتم های گوگل را دارد و طی سالها با یادگیری دانش بروز سئو و پیاده سازی آن بر پروژه های مختلف تجربه کافی در این زمینه بدست آورده و هم اکنون می تواند یک وب سایت را با کلمات کلیدی هدف به نتایج اول گوگل برساند. بسته به دانش و تجربه آن شخص، او می تواند یه سئوکار مبتدی، یک کارشناس سئو و یا یک متخصص سئو باشد.

در ادامه بیشتر در مورد سئو، متخصص سئو و وظایف او صحبت می کنیم.

تاثیر سئو بر فروش

از حرف های کلیشه ای که بر اهمیت حضور در فضای آنلاین تاکید می کنند همه جا صحبت می شود، و اگر شما در حال خواندن این مقاله هستید پس بر اهمیت آن واقفید و ما دوباره گویی نمی کنیم. ضرورت حضور قدرتمند در دنیای مجازی و آنلاین برای 90% کسب و کارها غیر قابل اجتناب است. اما حضور در فضای آنلاین می تواند اشکال مختلفی داشته باشد از یک کانالی تلگرامی گرفته تا راه اندازی و مدیریت یک پیج اسنیتاگرامی که امروز اکثر کسب و کار ها با آن درگیر هستند.

و اما سئو!!!

چرا باید سایت خود را سئو کنیم؟

سئو با بالا آوردن رتبه شما در گوگل، 2دستاورد فوق العاده می تواند برای شما داشته باشد:

  • اول جذب مشتری بیشتر
  • دوم اعتبارسازی در ذهن مخاطبان هدف

تاثیر سئو در افزایش فروش

حال چگونه؟

اگر شما مدیر یک شرکت باشید، یا پزشک باشید و کلینیک و مطب داشته باشید و یا اگر صاحب و مدیر یک فروشگاه باشید مهمترین تصمیم در ابتدای راه اندازی بیزنستان، این است که محل حضور شما (شرکت، مطب، فروشگاهتان) کجا باشد تا به اصطلاح پاخور بهتری داشته باشد؟ تا بیشتر در دید افراد قرار بگیرد؟ تا اعتبار بیشتری داشته باشید؟

شرکتی که در مرکز شهر واقع شده و پرسونل بیشتری دارد که لباس سازمانی زیبایی به تن دارند، اعتبار بیشتری در ذهن مخاطب ایجاد می کند نسبت به شرکتی که در حاشیه شهر، یک دفتر کوچک دارد و همینطور تابلو و پرسونل متخصص و سازماندهی شده ای ندارد.

فضای وب هم یک شهر بزرگ است. محتوا، زیبایی گرافیکی و طراحی سایت همتراز با پرسونل و دکوراسیون دفتر کار شما عمل می کنند. هم از نظر کمی و هم کیفی. اما سئو موقعیت دفتر کار شما را تعیین میکند. این که این دفتر کار در مرکز یا بالای شهر، با یک تابلوی بزرگ در مقابل دید همگان باشد و یا در مکانی دور افتاده بدون هیچ نشان و بازخوردی قرار داشته باشد. این که گوگل چقدر شما را به رسمیت بشناسد نتیجه بازی را عوض می کند. اگر با کلمات کلیدی مناسب در صفحه اول گوگل باشید، افراد بیشتری شما را خواهند شناخت، برندسازی موفق تری خواهید داشت و مشتری های بیشتری جذب می کنید.

شکست رقبا و گرفتن سهم بازار بیشتر با سئو

ممکن است یک مشتری بالقوه شما در حال تحقیق در مورد شما و رقبایتان باشد تا یکی را انتخاب کند. نکته اول اینکه سایتی که در رتیه های بالا تر دیده شود احتمال کلیک گرفتن (ورودی گرفتن) بیشتری دارد. با گرفتن کلیک و ورودی بیشتر شانس فروش بالاتر می رود و اگر صاحب کسب و کار بقیه قطعات پازل را هم درست کنار هم چیده باشد کار تمام است. سایر قطعات پازل را می توان قیمت گذاری طراحی رابط کاربری (ui/ux) مناسب، گرافیک زیبا، محتوای ارزشمند و … در نظر گرفت.

حال اگر مخاطب از رتبه اول خریداری نکند و قصد مقایسه برند ها و شرکت ها را داشته باشد، سایت و رتبه بالاتر شما در گوگل، مسلما به صورت خودآگاه و ناخودآگاه روی تصمیم آنها برای انتخاب شما تاثیرگذار است و ذهن آنها به برندهایی که در صفحه نتایج گوگل رتبه بالاتری دارد، اعتبار بیشتری می دهد. بنابراین سئو برای گرفتن سهم بازار بیشتر و شکست دادن رقبا یک سلاح قدرتمند در دستان شماست.

با سئو بهتر، مشتریان و اعتبار بیشتری دارید و خیلی راحت تر می توانید رقبایتان را از میدان بدر کنید. این کار کمی زمان بر است اما همین زمانبر بودن، آن را ارزشمندتر می کند. چون زمانی که به جایگاهی که می خواهید رسیدید، کسی نمی تواند به سادگی شما را شکست بدهد.

البته لازم به ذکر است، حتی اگر سایت شما توسط سئو مناسب و اصولی در نتایج بالا آمده و حالا رتبه خوبی در صفحه اول نتایج گوگل دارید و افراد زیادی را جذب می کنید، باز هم باید برای حفظ رتبه خود به سئو کردن سایت و تولید محتوا ادامه دهید. چراکه با افزایش ترافیک به زودی رقبا هم تلاش خود را بیشتر می کنند تا رتبه برتر را از شما بگیرند. پس فرایند سئو یک نیاز همیشگی است و البته تلاش در آن به نتایجش می ارزد.

همانطور که گفتیم، سئو یک کار تخصصی است و میزان تجربه متخصص سئو در نتیجه کسب شده نمود ویژه ای دارد. شاید گاهی بتوان یک پیج اینستاگرام یا کانال تلگرام را به هر ترتیبی توسط افراد غیر متخصص اداره کرد اما وضعیت در مورد سایت و سئو کاملا متفاوت است و هر قدر متخصص سئوی شما با تجربه تر و کاربلد تر باشد شما با صرف زمان و هزینه کمتری می تواند نتایج بهتری را بگیرید. به عبارت دیگر انتخاب متخصص سئوی مناسب، میتواند یک سرمایه گذاری موفق به حساب بیاید.

وظایف متخصص سئو چیست؟

متخصص سئو وظایف زیادی دارد که چگونگی انجام آنها به میزان هوش، دانش و تجربه او بستگی دارد. در ادامه برخی از این وظایف را بررسی می کنیم.

تحلیل و آنالیز

اگر بگوییم 50%  کار سئو تحقیق و آنالیز کردن است اغراق نکرده ایم. تحقیق درست در بازدهیِ هزینه های شما معجزه می کند. کاری که اکثر کارشنایان سئو (چه کسانی که شرکتی کار می کنند و چه کسانی که فریلنسر هستند) از آن صرفه نظر می کنند.

با تحقیقات درست باید رقبا و بهترین کلمات کلیدی را پیدا کرد. کلمات کلیدی که ترافیک و جستوجوی بالایی دارند و در عین حال رقابت بر سر آنها کمتر است و راحت تر می توان در آن ها رتبه گرفت، بهترین گزینه برای شروع کار هستند.

یافتن رقبای مناسب شما را از خطر هزینه های پوچ و بی نتیجه نجات می دهد. برخی از رقبای شما ممکن است سالها در فضای وب فعالیت کرده باشند و بودجه زیادی را به اینکار اختصاص داده باشند. اگر اینطور باشد اعتبار دامنه (Domain Authority) آنها قبلا افزایش یافته است و رقابت با آنها قبل از اینکه به اندازه کافی قدرتمند باشید کار عاقلانه ای نیست و منابع شما را به هدر می دهد.

با تحقیقات درست می توانید رقبای مناسب را پیدا کنید و با دنبال کردن رد پایشان، از آنها الگوبرداری نمایید. کارهای درستی که انجام می دهند را به اضافه کارهایی که خودتان، مدیرتبلیغاتتان یا متخصص سئو شما در ذهن دارد، انجام دهید تا از آنها جلو بزنید.

پس در یک جمع بندی کارهایی که باید در این مرحله انجام شوند عبارتند از:

  • یافتن رقبای مناسب
  • بررسی آتوریتی دامنه رقبا
  • بررسی کلمات کلیدی که رقبا استفاده کرده اند و موضوعات مقالات و محتوای آنها
  • بررسی کلمات کلیدی مناسبی که رقبا از آنها استفاده نکرده اند و پتانسیل بالایی دارند
  • تهیه و تنطیم نقیه کلمات کلیدی (Keyword Map)
  • بررسی سایتهایی که رقبا از آنها بک لینک گرفته اند
  • تهیه و تنظیم جدول سایت های مناسب برای گرفتن بکلینک

سئو حرفه ای و تحلیل و آنالیز رقبا

 

مقاله “استراتژی رقابت” می تواند به شما برای یافتن رقبای مناسب کمک کند.

از همین قدم اول راهِ متخصص سئو خوب و کارشناس سئو مبتدی، با جدی گرفتن یا بی توجهی به تحلیل و آنالیز رقبا از هم جدا می شود.

سئو تکنیکال (Technical SEO)

یکی دیگر از وظایف کارشناس سئو برطرف کردن مشکلات سایت است. او در این بخش از جنبه فنی و تکنیکی روی سایت و سئو آن کار می کند. تلاش می کنیم سایت و مطالب آن برای گوگل قابل فهم تر باشد و گوگل سریع تر آنها را بررسی و در پایگاه اطلاعاتی خود اصطلاحا ایندکس کند. برخی از تسک هایی که در این بخش باید انجام شوند عبارتند از:

  • بررسی بهینه بودن کدهای سایت
  • ارزیابی و بررسی نتایج قبلی در ابزاری مانند سرچ کنسول گوگل و گوگل آنالیتیکس
  • بالا بردن امنیت سایت و نصب SSL در صورت نیاز
  • بهینه سازی و افزایش سرعت لود سایت
  • ساخت نقشه سایت و معرفی آن به گوگل
  • بررسی ساختار و ریسپانسیو بودن سایت برای موبایل و تبلت (تغییر ابعاد سایت برای خوانایی بیشتر در صفحه نمایش موبایل که کوچکتر است. این کار باید در زمان طراحی سایت مورد توجه شما باشد)
  • بررسی فایل robots.txt

سئو داخلی (On Page SEO)

با توجه به کلمات کلیدی که در مرحله اول استخراج شد، به سئوی صفحات داخلی سایت رسیدگی می شود. تولید محتوا ارزشمند و بهینه سازی شده اولین گام در این مرحله است. این صفحات با استفاده از لینک های داخلی به هم مرتبط می شوند. به این ترتیب هم گوگل ارزش بیشتری به صفحات و مقالات می دهد و  هم مخاطب می تواند از یک مقاله به مقاله دیگر برود و تمام سایت را کشف کند.

این موضوع دو مزیت دارد:

  • اول اینکه کاربر با شما بیشتر آشنا می شود، به اطلاعاتی که نیاز دارد می رسد و نیازش برطرف می شود.
  • دوم اینکه با جا به جا شدن در صفحات محختلف سایت، طبیعتا زمان بیشتری را در سایت شما سپری می کند و این خود سیگنال بسیار مثبتی را از سایت شما به گوگل می دهد. چرا که در یک سایت ارزشمند مخاطب زمان بیشتری را سپری می کند تا یک سایت با رابط کاربری و محتوای ضعیف.

برای ترغیب بیشتری مخاطب برای کلیک روی لینک های داخلی باید اصول تبلیغ نویسی رعایت شود تا انگیزه لازم در مخاطب را ایجاد کرده، او را تشویق کند که به صفحات دیگر سایت هم سری بزند و زمان بیشتری را در سایت سپری کند. همانطور که گفته شد، این موضوع هم به سئوی سایت کمک می کند و موردیست که شما هم به عنوان مدیر کسب و کار می توانید آن را به راحتی کنترل کنید.

در این مورد مقاله “اصول تبلیغ نویسی” اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار می دهد.

تسک های سئو داخلی:

  • طراحی پیلار کلاستر مناسب (ساختار خوشه ای، منو و دسته بندی ها)
  • تولید محتوای ارزشمند
  • لینکسازی داخلی
  • استفاده از تصاویر
  • استفاده از ویدیو

سئو خارجی (Off Page SEO)

حال اجازه دهید سایت را به عنوان یک شخص واقعی در نظر بگیریم. چه چیزی به یک انسان اعتبار بیشتری می دهد؟ خب موارد زیادی در این موضوع تاثیرگذار هستند اما یکی از موثرترین موارد این است که چند نفر او را می شناسند و چقدر شهرت دارد. هرقدر انسان های بیشتری او را بشناسند و تایید کنند اعتبار بیشتری خواهد داشت. و فاکتور دوم هم اعتبار آن افرادی است که او را تایید می کنند. اگه یک مدیر عامل معتبر یا یک وزیر، شخصی را تایید کند، تایید او به مراتب ارزشمندتر از تایید 500 نفر فرد فاقد اعتبار و یا دارای اعتبار منفی (سارقین مثلا) است. همین اتفاق برای سایت ما هم می افتد. هر قدر سایت های بیشتری، با اعتبار بالاتری(از نظر گوگل) و با محتوای مرتبط تری به سایت ما لینک بدهند، در واقع دارند ما را تایید می کنند و اعتبارشان را به سایت ما انتقال می دهند. در این بخش از کار متخصص سئو با گرفتن لینک های خارجی بیشتر از سایت های مختلف و معتبر، اعتبار دامنه سایت را افزایش می دهد و محتوای ارزشمند تولید شده در مراحل قبل را در مقابل دیدگان مخاطبان قرار می دهد.

گزارش دهی

یک متخصص سئو باید در بازه های زمانی مشخصی گزارشی از عملکرد خودش در 4 مورد قبلی ارئه کند. از آنجایی که اکثر موارد گفته شده در 4 مرحله قبلی توسط ابزار حرفه ای سئو بررسی می شوند، این کار را شما شخصا نمیتوانید انجام بدهید. بهتر است از کارشناس سئو خود بخواهید برنامه ها و اهداف آینده خود را با توجه به تحقیقات انجام شده در گزارش به اطلاع شما برساند.

همچنین شما به عنوان یک مدیر کسب و کار یا فروش که تا حدودی با عناوین اصلی سئو آشنا هستید باید از او بخواهید تا گزارش مربوط به ایمپرشن (نمایانی) و کلیک سرچ کنسول گوگل را هم در این گزارش ماهانه یا فصلی یا 6 ماهه بگنجاند.

سرچ کنسول گوگل ابزاری بسیار حرفه ای و کار آمد و قرار نسیت شما زمان خود را برای یادگیری آن صرف کنید. صرفا در این حد بدانید که گزارش گفته شده یک نمودار شبیه تصویر زیر است که خط افقی آن بازه زمانی و خط عمودی آن تعداد را نشان می دهد. منحنی بنفش نشان دهنده ایمپرشن (تعداد دفعاتی که سایت شما با کلمات کلیدی مناسب در نتایج گوگل دیده شده است) را نشان میدهند و نمودار آبی رنگ نمایانگر تعداد کلیک (تعداد دفعاتی که کاربران روی لینک سایت شما در نتایج گوگل گلیگ کرده اند) می باشد.

گزارش دهی متخصص سئو - سرچ کنسول کلیک و ایمپرشن

چگونه یک متخصص سئو خوب و قابل اعتماد پیدا کنیم؟

اعتماد در این کار حرف اول را می زند.

همه می گویند ما بهترین هستیم. (الکی مثلا 🙂 کنتور که نمیندازه!) خیلی به این ادعاها توجه نکنید و خودتان آستینهایتان را بالا بزنید، تحقیق کنید تا عیار هر کس برایتان مشخص شود.

!) برای ارزیابی قابل اعتماد بودن متخصصان سئوی فریلنسر، می توانید تاریخچه و محتوای سایت خودشان و نمونه کارهای قبلیشان را بررسی کنید. از نظر زمانی(چند سال است فعالیت می کنند؟) و کیفیت محتوا. اگر مدت زیادی باشد که آنها روی برند و سایت خودشان فعال هستند،حتی اگر شرکت ثبت شده ای نداشته باشند، اعتبارشان را به خطر نمی اندازند و روی آن ریسک نمی کنند. بنابراین دسترسی به آنها امکان پذیر است و پاسخگوی شما خواهند بود.

اما آنها را از کجا باید پیدا کنیم؟

توصیه افرادی که می شناسیدشان و به آنها اعتماد دارید یک راه خوب است. آنها قبلا با شرکت یا شخصی در طراحی سایت و سئو همکاری داشته اند و اگر نتیجه خوبی گرفته باشند او را به شما معرفی می کنند. به این ترتیب شانس شما برای پیدا کردن شرکت یا فریلنسر مناسب افزایش می یابد. پس از دوستان و همکارانتان پرس و جو کنید.

و اگر اطرافیان شما کسی را نمی شناسند، کمک گرفتن از افرادی که قبلا با متخصصان سئو و طراح سایت کار کرده اند هم روش خوبی است.

انتخاب یک متخصص سئو خوب و حرفه ای یکی از مهم ترین کارهایی است که یک مدیر و صاحب بیزنس باید انجام دهد. چرا که انتخاب فردی کارنابلد می تواند زمان و بدوجه مالی شما را بدون هیچ نتیجه ای بع هدر بدهد. حتی اتفاق بدتری هم ممکن است بفتد. اگر کارشناس سئو بیش از حد مبتدی باشد و یا به اصول اخلاقی پایبند نباشد ممکن است از روش های ناسالم برای سئو سایت (سئو کلاه سیاه) استفاده کند که می تواند منجربه جریمه(penalty) شدن سایت و ورود به لیست سیاه گوگل برای همیشه شود.

سئو کلاه سیاه

نکته: رسیدن به صفحه نخست بسته به کلمات کلیدی هدف، قدرت رقبا و استعداد سایت شما میتواند از چند ماه تا حتی چند سال طول بکشد. گاهی برخی کارشناسان سئو برای رسیدن به نتیجه زود هنگام و دریافت پول بیشتر، سعی می کنند با استفاده از روشهای غیر استاندارد، تقلب کنند و به عبارتی گوگل را فریب بدهند. در این شرایط ممکن است برای چند هفته سایت رتبه خوبی داشته باشد اما به محض اینکه گوگل متوجه تخلف شود سایت را جریمه می کند و دیگر امکان رتبه گرفتن از آن سایت سلب می شود. پس برای نتیجه گرفتن در گوگل عجله نکنید که این موضوع ممکن است به ضررتان تمام شود.

برای کار بر سئوی خود 2 راه پیش رو دارید:

  1. کار با شرکت های طراحی سایت، تولید محتوا و پشتیبانی
  2. کار با افراد و گروه های فریلنسر(دورکاری و برون سپاری)

شرکت طراحی سایت و ارائه دهنده خدمات سئو یا فریلنسر؟

هر کدام از این روش ها مزایا و معایب خود را دارند که در ادامه توضیح می دهیم.

همکاری شرکت های مشاور و متخصص سئو

کار را با شرکت های طراحی سایت و سئو شروع می کنیم. آنها مکان مشخصی دارند و در صورتی که بر خلاف قرار داد کاری کنند می توانید به محل شرکت آنها مراجعه کنید و یا از آنها شکایت نمایید. هر چند روند این کار آنقدر سخت است که خیلی ها از آن صرفه نظر می کنند. گذشته از این با توجه به آنچه تا به حال گفتیم و همینطور با توجه به زمان بر بود عملیات سئو، باید متوجه شده باشید که اگر کسی نخواهد درست و با معیارهای اخلاقی کار کند به راحتی می تواند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند.

البته نیازی نیست نگران باشید. هنوز افراد با وجدان و درست کار زیادی در این زمینه فعال هستند. با وجود اینکه پیدا کردن آنها چالشهایی برایتان دارد اما نیازی نیست از این بابت نگران باشید.

به موضوع خودمان برگردیم. شرکت های طراحی سایت و سئو معایبی هم دارند. آنها باید هزینه اجاره دفتر و شرکت خود را پرداخت کنند. هزینه های آب و برق، هزینه مالیات، تیم فروش و موارد دیگر…

به این ترتیب هزینه های جاری آنها بیشتر می شود و در نتیجه هزینه همکاری با آنها هم برای شما افزایش می یابد. علاوه بر این آنها نیاز دارند پروژه های بیشتری بگیریند و درنتیجه کارشناسان آنها زمان کمتری را برای تک به تک پروژه ها در اختیار خواهند داشت. (البته این موضوع میتواند در مورد فریلنسر ها هم صادق باشد)

به علاوه افرادی که در شرکت ها کار می کنند معمولا مبتدی تر هستند و زمانی که به مهارت لازم برسند، بیشترشان ترجیح می دهند بصورت شخصی و فریلنسر کار کنند و از شرکت خارج می شوند.

گذشته از این تعداد کارهایی که به آنها سپرده شده بیشتر اوقات بیشتر از توانشان است که باعث کاهش کیفیت نهایی کار می شود.

کار با مشاور و متخصص سئو فریلنسر چگونه است؟

مشکل بزرگ کار با این افراد این است که دفتر مشخصی ندارند که شما بتوانید حضوری به آن مراجعه کنید. بنابراین باید با شخصی همکاری کنید که کاملا مورد اعتماد شما باشد. چرا که اگر او قصد کلاهبرداری از شما را داشته باشد و یا کارتان را خراب کند و باعث شود گوگل شما را جریمه کند، برای فرار از پاسخدهی به شما، کافیست شماره تماسش را تغییر دهد. به همین سادگی!!!

اطلاعات سایتتان هم که دست اوست. این شرایطی نیست که شما دوست داشته باشید در آن قرار بگیرید.

اما از طرفی بسیاری از کسانی که آزاد (فریلنسر) کار می کنند مهارت و تجربه بیشتری نسبت به کارمندان شرکت های طراحی سایت و سئو دارند. همینطور هزینه های سربار ندارند. بنابراین هزینه ای که به شما اعلام می کنند نسبت به بازدهی، بهینه تر است.

با این اوصاف اینکه با شرکت ها کار کنید و یا با فریلنسرها، انتخابی است که تنها شما در مورد آن تصمیم می گیرید.

خطرات ناشی از طراح سایت و متخصص سئو نابلد یا نابکار

برخی از خطراتی که صاحبین کسب و کار را در رابطه با طراح سایت و کارشناس یا متخصص سئو تهدید میکند و در قرارداد اولیه باید در نظر گرفته شود عبارتند از:

  • سئوی کلاه سیاه و جریمه دامنه برای همیشه
  • دریافت وجه برای مدت مثلا 6 ماه بدون نتیجه و رها کردن پروژه بعد از آن
  • عدم ارائه اطلاعات محرمانه سایت به کارفرما ( گاهی برخی شرکت ها و افراد برای از دست ندادن پروژه اطلاعات ورود به سایت را در اختیار کارفرما قرار نمی دهند تا او نتواند با شخص و شرکت دیگری وارد همکاری شود.)

چگونه مشتری های قبلی کارشناسان سئو را پیدا کنید؟

خیلی ساده است. چند نمونه کار از متخصص سئویی که برای همکاری مناسب می دانید، بخواهید. در نمونه کارهای قبلی، حتما اطلاعات تماس را در سایت قرار داده اند. با مشتری های قبلی تماس بگیرید تا از کیفیت کار آن طراحان سایت و متخصصان سئو مطمئن شوید.

یک متخصص سئو حرفه ای چه تعهدی به شما می دهد؟

ایتدا باید در مورد اینکه یک متخصص سئو قابل اعتماد چه تعهدی به شما نمی دهد صحبت کنیم! نکته اول اینکه اگر چیزی آنقدر خوب بود که نشود آن را باور کرد، خب آن را باور نکنید. اگر شخصی ادعای تخصص در سئو را داشت و به شما قول هایی مبنی بر این داد که در بازه زمانی مشخص شما را حتما به جایگاه خاصی مثلا صفحه اول گوگل می رساند، می توانید به او و تخصصش شک کنید. این موضوع که با چه کلماتی در چه زمانی و به چه جایگاهی می رسید تحت تاثیر عوامل مختلفی است که خیلی از آنها خارج از کنترل خواهد بود.

  • اینکه در آن کلمات چند رقیب دارید؟
  • آنها چقدر روی سئو سرمایه گذاری کرده و می کنند؟
  • اعتبار دامنه سایت های رقیب چقدر است؟
  • بودجه شما برای خرید لینک و استخدام متخصص تولید محتوا و سئو چقدر است؟
  • مهارت متخصص سئو شما و  رقبا چقدر است؟ تیمشان از چند نفر تشکیل شده؟
  • و ده ها فاکتور دیگر

پس قطعا نمی توان با اطمینان در مورد آینده یک کلمه خاص صحبت کرد و اگر شخصی چنین قول هایی به شما داد، احتمالا یکی از حالات زیر برایتان اتفاق خواهد افتاد:

  • او شخصی کاملا کارنابلد و ناشی است که فقط می خواهد کار را از شما بگیرد. او اینگونه فکر می کند که در ابتدای قرارداد مبلغی را از شما دریافت کرده است و حتی اگر بعد از چند ماه به هدف نرسیده باشد، همان مبلغ اوله برایش کافیست.
  • او سئو را بلد است و می داند که احتمالا نمی تواند سر قولی که به شما می دهد بماند. پس هدف او هم گرفتن پول اولیه قرارداد، برای شروع کار است و چون هدفش از اول فقط همین بوده، کار خاصی برای سایت شما انجام نمی دهد و در آخر می گوید: “نشد. پس باقی هزینه قرارداد را نمی گیرم.” و با منت از کار انصراف می دهد! یا اگر اطلاعات کافی در زمینه سئو نداشته باشید، احتمالا سعی می کند شما را فریب دهد. مثلا او می تواند با گرفتن هزینه قابل توجه از یک مدیر کم اطلاع که فرق سئو طبیعی و گوگل ادز را نمی داند، بدون اینکه کار خاصی برای سئو سایت انجام دهد، تنها با گرفتن تبلیغات گوگل (گوگل ادز)، او را برای پرداخت هزینه بیشتر ترغیب می کند.

پس با این اوصاف یک متخصص سئوی حرفه ای باید چه قولی بدهد؟

گوگل ابزاری به نام “گوگل سرچ کنسول” دارد که وضعیت کلی سایت، موقعیت سایت شما با کلمات کلیدی مختلف در گوگل و همینطور میزان ورود افراد به سایت را نشان می دهد.

همانطور که قبلا هم گفتیم یکی از وظایف مهم متخصص سئو، تحقیق و آنالیز میدان جنگ است! کار کارشناس سئو این است که بیشترین تعداد مخاطبان هدف را با بودجه تعیین شده به سایت شما بکشاند. ممکن است این کار را با کلمات کلیدی مختلفی انجام دهد. شما هدف را مشخص می کنید و او باید با کلمات و عباراتی نزدیک به آن، ترافیک سایت شما را افزایش دهد.

بنابراین کاری که سئو کار باید انجام بدهد این است که پس از مهلت تعیین شده وضعیت سایت شما را در گوگل سرچ کنسول به شما نشان دهد و میزان افزیش ترافیک سایت و کلمات کلیدی برتر سایت را به شما گزارش دهد. قولی که او می دهد این است که مثلا بعد از 6 ماه با 5 عبارت کلیدی ( حدودی و نه دقیق!) در صفحه اول هستید و مثلا 2000 ورودی جدید به سایت خواهید داشت.

گزارش دهی ماهانه متخصص سئو کاری بسیار مهم است و از همینجا می توان یک متخصص سئوی حرفه ای را شناسایی کرد. او باید در بازه های زمانی تعیین شده در قرارداد (ماهانه، 3 ماهه یا 6 ماهه) گزارشهایی از عملکرد خود و اتفاقاتی که در این مدت در سایت افتاده ارائه کند.

در مرحله بعد به نحوه ارتباط و صحبت کردن آنها، وضعیت پاسخدهی و رعایت آداب اجتماعیشان توجه کنید. این مورد شزط لازم است اما کافی نیست. یعنی اگر دسترسی به آنها راحت بود، این وظیفه آنهاست و آپشنی اضافه محسوب نمی شود. اما اگر اینطور نبود بهتر است از همکاری با آنها پیش از اینکه دیر شود، صرفه نظر کنید.

و در نهایت با پرسشهایی از آنها، از روند کار مطلع شوید و تسلطشان بر سئو و تولید محتوا را بررسی نمایید.

گذشته از این وقتی از آنها گزارش گوگل سرچ کنسول بخواهید و اگه بخواهید این گزارش را از روی سایتِ گوگل به شما ارائه کنند، هم حساب ویژه ای روی شما باز می کنند که از سئو تا حدودی مطلع هستید و هم دیگر به سادگی نمی توانند قضیه را بپیچانند و عملکرد ضعیف خودشان را پنهان کنند!!!

حتما از آنها بخواهید در گزارشات خود نتایج سرچ کنسول را نیز بگنجانند.

تصور اشتباه در مورد شرکت سئو

شرکتی که خودش در گوگل اول است بهترین گزینه برای همکاری است!

 

نه لزوما! بسیاری از افرادی که می خواهند افراد و شرکت های مناسب برای سئو انتخاب کنند این تصور اشتباه را دارند. آنها فکر می کنند اگر سایتی توانسته روی کلماتی مثل سئو، آژانس سئو، مشاور سئو، شرکت سئو در شهر شیراز اول باشد، پس توانایی و مهارت بالایی دارد و می تواند گزینه خوبی باشد. همیشه اینگونه نیست و بهتر است در هر صورت به تمام نکاتی که در این مقاله گفته شد توجه کنید.

اشتباهات در انتخاب کارشناس سئو

 

متخصصین سئو مغزمتفکر

اگر تصمیم گرفتید با یک گروه فریلنسر کارکنید، که یکی از نمونه کار آنها (مغزمتفکر) هم اکنون در مقابل چشمانتان هست، تیم سئو و طراحی سایت مغز متفکر می تواند یاری رسان شما باشد.

خوشحال می شویم شرایطی مهیا شود تا با شما همکاری کنیم. مغز متفکر می تواند در زمینه هایی که در ادامه لیست شده اند در کنارتان باشد:

  • طراحی و پشتیبانی سایت
  • تولید محتوا و سئوی تخصصی در زمینه های مختلف
  • سئو سایت های شرکتی
  • سئوسایت های پزشکی و کلینیک ها

برای مشاوره و اطلاعات بیشتر با شماره 09195994408 تماس بگیرید و یا به واتساپ همین شماره پیام بدهید.

و در غیر این صورت فریلنسرهای سئو را می توانید از سایت هایی نظیر پونیشا و کاریشه پیدا کنید.

!) با مطالعه این مقاله اطلاعات اولیه ای که به عنوان صاحب بیزنس نیاز دارید را بدست آوردید و بهتر می توانید عملکرد سئوکارتان را کنترل کنید.

قیمت سئو سایت چقدر است؟

عوامل مختلفی در قیمت سئو برای شما می تواند تفاوت ایجاد کند:

  • یکی از فاکتورهای مهم در هزینه سئو میزان رقابت بر سر کلمات کلیدی هدف و سختی کار برای بالا آوردن سایت روی آن کلمات و همینطور میزان فعالیت رقبای شماست.
  • موضوع بعدی تاثیر گذار بر قیمت سئو، بازه زمانی و بودجه تبلیغاتی است که شما برای رسیدن به هدف تعیین کرده اید. چه بازه زمانی را برای رسیدن به هدف در نظر گرفته اید؟ تایمی که سئوکار شما صرف می کند و بک لینک هایی که می خرد (از نظر تعداد و اعتبار) در سرعت بالا آمدن سایت، در گوگل موثر است. اما در عین حال هزینه سئو و تبلیغات شما را هم بالا می برد. باز هم یاد آوری می کنم، انتخاب گروه مناسب برای سپردن کار به آنها بسیار بسیار مهم است و می تواند با هزینه های کمتر، نتایج خیلی بهتری را برایتان به ارمغان بیاورد. توصیه میکنم به فکر سئو رایگان یا کم هزینه نباشید. ضررش به سودش هرگز نمی ارزد و منجربه دوباره کاری و شکست می شود. کیفیت در مورد سئو بسیار بسیار مهم است.
  • مهارت و تجربه متخصص سئو شما روی قیمت سئو موثر است. دقیقا مانند تمام حرفه های دیگر، مهارت فاکتوری تاثیر گذار بر قیمت هاست. یک آشپز ماهر، یک مکانیک کار کشته، یک پزشک با تجربه، قیمتهای بالاتری نسبت به افراد مبتدی اعلام می کنند و معمولا هم نتیجه همکاری با آنها بهتر خواهد بود. متخصصین سئو هم از این قاعده مستثنا نیستند. پس این که یک شرکت یا فرد هزینه کمتری بابت سئو و تولید محتوا به شما اعلام کند، لزوما به معنای به صرفه بودن همکاری با او نیست! یاد آوری می کنم در بلند مدت یک سئوکار ناشی ضرر بیشتری به شما وارد خواهد کرد و اگر کارش را درست انجام ندهد حتی این احتمال وجود دارد که سایت شما جریمه شود و برای همیشه در لیست سیاه گوگل قرار بگیرد.
  • گذشته و سوابق سایت هم فاکتور دیگری در تعیین قیمت سئو و زمان مورد نیاز برای دیدن نتایج است. اینکه یک سایت تازه طراحی شده و قرار است روی سئوی آن کار شود و یا اینکه قبلا طراحی شده و فعال بوده روی سختی کار موثر است. اگر سایت پیش از این فعال بوده و محتوا و لینکسازی شده، باید بررسی شود. اگر قبلا کارها بدرستی انجام شده باشد، ادامه فعالیت زحمت کمتری دارد و در غیر این صورت اصلاح اشتباهات گذشته هم به لیست کارها اضافه می گردد.
  • میزان فعالیت و تعداد دنبال کننده های شما در فضای مجازی و اینستاگرام هم می تواند کار را آسان یا سخت کند. در واقع پیج اینستاگرام فعال تر یک آپشن برای تسهیل فرایند سئو محسوب می شود. چرا که هم در تولید محتوای ویدیویی و تصویری می تواند کمک شایانی به کارشناس سئو باشد و هم یک بک لینک ارزشمند به سایت می دهد و برند مجموعه را قوی تر می کند.

 

گوگل ادز (google ADS) چیست؟

یکی از راه های تبلیغات و افزایش ترافیک بیشتر برای سایت است.

شما برای حضور در صفحه اول گوگل 2 راه دارید:

  1. تولید محتوا و کار بر روی سئو تا رسیدن به صفحه اول گوگل و گرفتن ترافیک طبیعی (ارگانیک)
  2. پرداخت هزینه به گوگل (هزینه دلاری!) و آمدن در صفحه اول برای بازه زمانی و تعداد کلیک محدود

در فرایند تبلیغات گوگل ادز، صاحبان سایت (مدیر تبلیغاتی یا پشتیبان سایت و سئو آنها) مبلغی را به گوگل پرداخت می کنند تا با کلمه کلیدی موردنظرشان، آن سایت جزء اولین رتبه های گوگل نمایش داده شود. مبلغ مورد نیاز بستگی به کلمه کلیدی و میزان رقابت آن دارد و برای سایت ها و کلمات مختلف، متفاوت است.

حال یک سوال پیش می آید.

سئو یا گوگل ادز؟

تبلیغات کلیکی گوگل یا سئو طبیعی؟

در بلند مدت قطعا سئو انتخاب اول و آخر ماست. باید بدانید گوگل ادز تاثیر چندانی بر سئو سایت شما ندارد و اعتباری به حساب نمی آید. فقط با پرداخت هزینه برای مدت زمان کوتاهی می توانید در صفحه اول دیده شوید. اگر محصول و خدمات ویژه ای دارید یا تخفیفات و پیشنهادات وِیژه ای در بازه زمانی محدودی ارائه می کنید و هنوز سایت شما به اندازه کافی رشد نکرده و در صفحه اول نتایج گوگل نیستید، می توانید از تبلیغات گوگل ادز استفاده کنید، در غیر این صورت بهتر است روی سئو وب سایت خود تمرکز کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *