دعوای پول زرنگ و پول خنگ

جنگ پول باهوش و پول خنگ

مهمترین عامل در موفقیت یا شکست یک سرمایه گذاری، زمان ورود به آن و خروج از آن است. تمام تلاش و دغدغه های سرمایه گذاران هم تشخیص این زمان درست است. مفهوم پول زرنگ و پول خنگ یکی از اساسی ترین تحلیلها و مفاهیم برای تصمیم گیری درست و به موقع در سرمایه گذاری است. اگر میدانستید درک و به کار گیری این مفهوم و استراتژی مربوط به آن می تواند چه سودی هنگفتی را نسیبتان کند، آن را بسیار بسیار جدی می گرفتید و ازین پس از این قاعده در تمام سرمایه گذاریهایتان استفاده می کردید.
مغز متفکر هستم، با من همراه باش...

فهرست مطالب

فهرست مطالب

منظور از پول باهوش و پول خنگ چیست؟ ما در سرمایه گذاری دو نوع پول داریم. نوع اول پول زرنگ، که با قدرت زیاد وارد یک بازار سرمایه می شود و به آن جهت می دهد و در نهایت با سود زیادی آن را ترک می کند. در مقابل آن پول خنگ قرار می گیرد که در انتهای مسیر وارد این سرمایه گذاری شده، در قیمت بالا خرید می کند، نهایتا مجبور به فروش در قیمت پایین می شود  و ضرر بسیاری متحمل می گردد. تمام تلاش یک سرمایه گذار این است که صاحب پول زرنگ باشد. در ادامه در مورد مفهوم پول باهوش و پول خنگ و جنگ بین این دو بیشتر توضیح می دهم. اما قبل از آن لازم است با مفهوم سفته بازی آشنا شوید.

سفته بازی چیست و سفته باز کیست؟

سفته باز کسی است که با ورود به معاملات (معمولا پرریسک) برای  نوسانگیری از بازار تلاش می کند. او می خواهد دارایی را در قیمت پایین خریداری کند و در مدت زمان کوتاهی با قیمت بالا به فروش برساند. او تلاش می کند نوسانات بازار را پیشبینی کند. سفته باز با یک سرمایه گذار واقعی ازجهاتی تفاوت دارد که در ادامه به آنها اشاره می شود:

  • افق دید زمانی: سفته باز به دنبال نوسانگیری از بازار است و دید کوتاه مدت دارد در حالی که اکثر سرمایه گذاران دید میان مدت و بلند مدت دارند. به عنوان یک مثال کسی که ملکی را خریداری می کند و قصد دارد برای مدت چند سال آن را نگه دارد یک سرمایه گذار است. اما سفته باز شخصیست که ملکی را که شرایط خاصی دارد مثلا مالک آن به پولش فورا نیاز دارد خریداری می کند و سپس در مدت زمان کوتاهی آن را با قیمت بالاتری به فروش می رساند.
  • میزان ریسک: سرمایه گذار معمولا ریسک کار را بیشتر مد نظر قرار می دهد و وارد معاملات معقولانه تری می شود اما سفته باز ریسک های بزرگتری را می پذیرد.

سفته بازی در باور عموم بار معنایی منفی پیدا کرده است. اما وجود سفته باز ها می تواند برای تعادل بازار مفید باشد ولی در صورتی که تعداد آنها خیلی افزایش یابد می تواند به اقتصاد آن بازار آسیب بزند.

خب حالا بریم سراغ بحث اصلی. پول زرنگ و پول خنگ.

رهبران پول باهوش (نهنگ های بازار)

به پول زرنگ پول باهوش، زیرک و هوشمند هم می گویند. رهبران پول باهوش یک مرحله حرفه ای تر و بزرگتر از سفته بازها هستند. آنها معمولا بصورت تیمی تصمیم گیری و اقدام می کنند. رهبران پول باهوش (در اصطلاح نهنگ های بازار)، صاحب پولهای خیلی بزرگی هستند، در کار سرمایه گذاری بسیار بسیار با تجربه و حرفه ای هستند و می دانند چطور یک بازار سرمایه را به سمتی که می خواهند هدایت کنند.

لیدرهای پول زرنگ یک بازار سرمایه مثل بورس، طلا، ملک، دلار یا هر مورد دیگری را انتخاب می کنند. سپس استراتژی برای رسیدن به هدف طراحی می نمایند و خیلی با برنامه و حساب شده آرام آرام وارد آن سرمایه گذاری می شوند. آنها اول در قیمت های پایین با حجم های کم دارایی را خریداری می کنند بعد که تعداد قابل توجهی از آن را خریداری کرد، قیمت را به آهستگی افزایش می دهد. به این ترتیب تلاطمی در بازار ایجاد می گردد. وقتی قیمتها به اوج خود رسید، پول خنگ تازه وارد بازی می شود. رهبران پول زیرک دارایی ها را به صاحبان پول احمق می فروشند و بازار را رها می کنند.

رهبران پول باهوش بصورت تیمی تصمیمگیری و اقدام می کنند

هدف پول زرنگ چیست؟

هدف پول زیرک افزایش قیمت ساختگی و بی اساس یک دارایی است. رهبران پولهای هوشمند تلاش می کنند با برنامه ریزی یک بازار سرمایه را به سمتی که خودشان می خواهد سوق دهند و هدف آنها دستکاری قیمتها با استفاده از تجربه و پولشان است. آنها در این مسیر روی رفتار هیجانی و گله ای صاحبان پولهای خنگ هم حساب ویژه ای باز می کنند.

رفتار هیجانی تازه واردان به بازار سرمایه

افزایش قیمت توسط پول باهوش چگونه انجام می شود؟

این کار از زمان ورود پول زرنگ تا زمان خروج آن، 4 مرحله را طی می کند:

  • مرحله اول: در مرحله اول نهنگ های بازار هدف را تعیین و سعی می کنند بیشترین تعداد از آن دارایی را در پایین ترین قیمت خریداری کنند. هواپیماهای جنگی برای اینکه رادارها رد آنها را نزنند و از وجود آنها مطلع نشوند گاهی در ارتفاعات خیلی کم پرواز می کنند. پول های زرنگ هم در این مرحله همین گونه هستند. آنها سعی می کنند تا حد امکان جلب توجه نکنند. بنابراین کم کم خریدها را در پایین ترین قیمت انجام می دهند.
  • مرحله دوم: نهنگ ها پس از خریداری بخش زیادی از آن دارایی که می تواند سهام یک شرکت یا ملکهای واقع در یک منطقه یا هرچیز دیگری باشد، تلاش می کنند قیمت ها را افزایش دهند. عرضه را کاهش می دهند و یا بعضی از اعضای تیم، سهم ها را با قیمت بالا به اعضای دیگر می فروشند و قیمت ها را آهسته آهسته افزایش می دهند. حالا جنبشی در بازار ایجاد می شود. آن سهم یا منطقه، توجه همه را به خود جلب می کند و همه خواهان آن خواهند بود. تقاضا بالا می رود و لیدرهای پول زرنگ همچنان عرضه نمی کنند. گاهی ممکن است درصد بسیار کمی از دارایی هایشان را با قیمت بالا به صاحبان پول خنگ بفروشند و دوباره با قیمتی بالاتر از او بخرند و هیجان بازار را باز هم افزایش دهند تا قیمت ها را به اوج خود برسانند.

افزایش قیمتها توسط پول زیرک

  • مرحله سوم: دراین مرحله پول زرنگ در اوج قیمت شروع به فروش دارایی می کند. در این مرحله هم با احتیاط و به آرامی عمل می کند تا عرضه به یکباره زیاد نشود و زنگ خطر برای صاحبان پولهای احمق به صدا در نیاید. پس 10%، 10% یا 5% ، 5% شروع به فروش می کند.
  • مرحله چهارم: این مرحله آخر کار است. در مرحله قبل نهنگ های بازار مقدار زیادی از داراییهایش را به صاحبان پول ها احمق فروختند و حالا باقی مانده آن را به فروش می رسانند و از بازار خارج می شوند. گاهی ممکن است این باقیمانده دارایی ها را عمدا با قیمتهای خیلی کمتر عرضه کنند تا عمدا قیمت ها را پایین بیاورند و صاحبان پول های خنگ را تحریک کنند که آنها هم دارایی خود را در قیمتهای پایین به فروش برسانند. به این ترتیب اگر برنامه ای برای ورود مجدد به آن بازار سرمایه را داشته باشند زمینه را برای شروع دوباره آماده می کنند و البته این موضوع به بازار و استراتژی رهبران پول باهوش بستگی دارد.

ورود پول باهوش به بازار سرمایه را چطور تشخیص بدهیم؟

جواب این سوال می تواند ثروت زیادی را برای سرمایه گذاران به همراه بیاورد. ورود پول باهوش را چطور تشخیص بدهیم؟ از کجا بدانیم که بازار در یک روند طبیعی در حال رشد است یا پول زرنگ روی آن تاثیر می گذارد؟ اگر رد پای پول زرنگ در افزایش قیمت ها دیده می شود، از کجا بدانیم که آنها در کدام مرحله از برنامه شان هستند؟ تا به این ترتیب اگر زود متوجه حضور آنها شدیم، با آنها همراه و در سودشان شریک شویم. اگر دیر شده و کار از کار گذشته حداقل وارد آن سرمایه گذاری نشویم و یا از آن خارج شویم.

پاسخ تمام این سوال در 3 کلمه نهفته است: تعداد و حجم معاملات.

جایی سرمایه گذاری کنید که کاملا آن را می شناسید و یک سرمایه گذار حرفه ای باشید. در این رابطه پست اسرار موفقیت سرمایه گذاران حرفه ای می تواند به شما کمک کند.

شما باید بازاری را انتخاب کنید که کاملا می شناسید تا بتوانید تعداد و حجم معاملات و هر داده دیگری را که نیاز دارید به راحتی بدست آورید. این اطلاعات در بازار بورس و ارزدیجیتال به صورت کاملا شفاف ارائه می شود. اما در سایر بازار ها مثل ملک، اتومبیل ، طلا روش های متفاوتی را باید مورد استفاده قرار دهید. پس در مورد بازار سرمایه ای که قرار است در آن سرمایه گذاری کنید اطلاعات کافی بدست آورید.

همینطور توجه کنید برای یک معامله گر حرفه ای، زمان خروج از یک سرمایه گذاری به اندازه زمان ورود به آن مهم است و باید به شدت مورد توجه قرار بگیرد. اگر حجم معاملات افزایش پیدا کند و این روند ادامه یابد، این خود نشانه ای از ورود پول زرنگ است.

قطعات پازل را کنار یکدیگر قرار دهید. صاحبان پول باهوش (نهنگ ها)، پول زیادی در اختیار دارند و می توانند خرید بیشتری انجام دهند. بنابراین اگر میزان افزایش در حجم معاملات، بیشتر از میزان افزایش تعداد خریداران باشد یعنی افراد قدرتمندتری (احتمالا صاحبان پولهای زرنگ) در حال ورود به آن بازار هستند. حالا نشانه دوم از حضور پول باهوش را دریافت کرده اید. چراکه افراد کمتر با پول بیشتر خریدهای بیشتری انجام داده اند. این همان مفهوم سرانه خرید و فروش است. در سرانه خرید، حجم خرید تقسیم بر تعداد خریداران می شود. به همین ترتیب سرانه فروش هم به دست می آید. یعنی حجم فروش بر تعداد فروشندگان تقسیم می شود.

حالا اگر سرانه خرید بیشتر از سرانه فروش، افزایش پیدا کرده باشد و طی یک ماه گذشته حجم معاملات هم به شکل چشمگیری زیاد شده باشد (مثلا 2 برابر) احتمالا پول باهوش در حال ورود است. پس خوب حواستان را جمع کنید.

یادتان باشد برای موفقیت در مراحل مختلف سرمایه گذاری اول از همه نیاز دارید شخصیت یک سرمایه گذار را در خود بسازید. شخصیتی که به راحتی تحت تاثیر شایعات و نظرات دیگران که عموما هم متخصص نیستند و خودشان تحت تاثیر شایعاتند، قرار نمی گیرد.

مغزمتفکر باش و بدرخش…

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *