اسرار سرمایه گذاران موفق

اسرار موفقیت سرمایه گذاران حرفه ای

ویژگی های مشترکی بین سرمایه گذاران حرفه ای وجود دارند که دانستن آنها به شما کمک می کند شخصیت یک سرمایه گذار حرفه ای را در ابعاد مختلف بشناسید و آن را شبیه سازی کنید. در نتیجه مانند او فکر و عمل کرده و نتایج فوق العاده ای در سرمایه گذاری های خود بگیرید. مغزمتفکر هستم. با من هماراه باش

فهرست مطالب

فهرست مطالب

در این درس از اسرار موفقیت سرمایه گذاران حرفه ای صحبت می کنیم. موضوعی که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که افراد مختلف، شرایط متفاوتی از لحاظ روحی، مالی و رفتاری دارند. قدرت ریسک افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است. قدرت مالی آنها هم همینطور. ممکن است پولی که برای یک نفر مبلغ قابل توجهی باشد، برای شخص دیگری پول خرد باشد و اصلا به چشم نیاید.

یادتان باشد که سرمایه گذاری یک مسابقه عادلانه نیست که همه دقیقا در یک نقطه قرار داشته باشند و همزمان با هم شروع کنند. نقطه شروع هر کس با دیگری متفاوت است. توانایی ها و انتظارات او هم با دیگران فرق دارد.

بنابراین لازم است تک تک ما  در تمام امور از جمله سرمایه گذاری، یک مغز متفکر باشیم و بتوانیم برای خودمان با توجه به شرایط ویژه ای که داریم، تصمیم درست را بگیریم.

اما عادات و ویژگی هایی وجود دارند که در تمامِ ثروتمندانِ خودساخته و سرمایه گذاران حرفه ای مشترک هستند. به این عادات و ویژگی ها به عنوان ابزار و مایحتاج مسیر ثروت نگاه کنید.

ویژگی های مشترک سرمایه گذاران موفق

سعی کنید علاوه بر یادگیری و تفکر، از این ابزارها هم برای تصمیم گیری بهتر و سنجیده تر در سرمایه گذاری های خود استفاده کنید.

مطالعه درس “20 ویژگی افراد موفق” میتواند برای شما مفید باشد.

نکته ای که باید یادت بمونه دوست من، اینه که مواردی که بهت آموزش میدم یه طرف کاره! طرف دیگه اش اینه که به موقع بتونی ازش استفاده کنی. یعنی زمانی که فشارها و استرس های روانی بهت وارد میشه و نگران سرمایه ات هستی، بتونی به این اصول پایبند بمونی. وگرنه خیلیا ممکنه اینو بدونن. وقتیم ازشون بپرسی مگه این موردو نمیدونستی پس چرا بر خلافش عمل کردی بهت میگن:”آره ولی توو اون لحظه اصلا حواسم به این موضوع نبود. فقط میخواستم سریعتر تصمیم بگیرم! وسوسه شده بودم.” و اینجاست که شخصیت یه سرمایه گذار حرفه ای قدرت خودشو نشون میده.

جمع آوری اطلاعات و بروز بودن

؟) آیا تا به حال صرفا بخاطر پیشنهاد یکی از دوستان و آشنایان جایی سرمایه گذاری کرده اید؟

؟) آیا تا به حال هیجانی و احساسی فقط به خاطر این که سرمایه گذاری در آن زمان در یک حوزه خاص سوددهی خوبی داشته سرمایه گذاری کرده اید؟

؟)در طول روز چقدر زمان صرف جمع آوری اطلاعات در مورد سرمایه گذاری های خود می کنید؟ آیا زمان مشخصی را برای اینکار اختصاص داده اید؟

اغلب مردم هیچ زمانی را برای جمع آوری اطلاعات صرف نمی کنند و فقط از روی هیجان دست به سرمایه گذاری می زنند. دلیل آنها برای سرمایه گذاری این است که شخصی که اطلاعات محرمانه ای دارد به آنها مشاوره داده است! ویا می گویند همه مردم این کار را می کنند، من هم بهتر است به آنها بپیوندم! نتیجه چنین تصمیم گیری فقط و فقط شکست و ضرر خواهد بود. به اطرافیانتان نگاه کنید. حتما نمونه هایی این چنینی خواهید دید. به خودتان قول بدهید چنین شخصی را هرگز در آینه نبینید.

دلیل اصلی چنین رفتاری هم تنها تنبلی و راحت طلبی است. غافل از اینکه آخر این راه افسوس و پشیمانیست.

اما سرمایه گذاران حرفه ای چه می کنند؟ آنها عاشق جمع آوری اطلاعات هستند. تا زمانی که اطلاعات کافی در مورد موضوعی نداشته باشند در آن سرمایه گذاری نمی کنند. آنها در مقابل وسوسه ها مقاومت می کنند. به مرور زمان دانش و مهارتشان افزایش می یابد و گوش ها و چشمهایشان دقیقا مانند یک رادار عمل می کنند. آنها پس از مدتی می توانند بصورت ناخودآگاه بهترین سرمایه گذاری ها را تشخیص دهند. اما باید پیش از آن این مسیر را طی نمایند.

توجه به جزئیات در سرمایه گذاری

باید بدانید که جزئیات هر موضوع بسیار مهم هستند. این جزئیات هستند که کلیات را می سازند. سرمایه گذاران زیرک به این جزئیات توجه ویژه ای دارند و همیشه سعی می کند از فرصتهای کوچک، بزرگترین نتایج را بدست آورند.

توجه به جزئیات در سرمایه گذاری

آنها اگر قرار باشد روی سهمی در بورس سرمایه گذاری کنند تمام جوانب را در نظر می گیرند. دارایی ها و بدهی های شرکت، طرح های توسعه، برنامه ها برای افزایش سرمایه، اثر افزایش نرخ ارز و تحریمها، وضعیت تکنیکال سهم و ده ها عامل دیگر را بررسی می کنند و سپس دست به خرید می زنند.

اگر قرار باشد ملکی را بخرند به تمام جزئیات توجه می کنند. مثلا اگر آپارتمان باشد در طبقه چندم واقع شده؟ پارکینگ و انباری آن چطور است؟ دسترسی به مرکز شهر و ایستگاه تاکسی، اتوبوس و مترو چطور هستند؟ آیا در این نزدیکی اداره پلیس، مدرسه، سوپرمارکت و میوه فروشی وجود دارد؟ همسایه ها چه کسانی هستند؟ شخصیت فردی که قرار است خانه را از او بخرند چگونه است؟ و این سوالات می توانند همینطور ادامه پیدا کنند.

واقع بینی و استقلال فکری

در هر زمانی اقبال عمومی به سمت یک یرمایه گذاری خاص هدایت می شود. این بازارها میتوانند متفاوت باشند. از بازار بورس و طلا و دلار گرفته تا مسکل و ماشین و ارز دیجیتال. هر روز سرمایه های عجیب غریبی وارد این بازارها می شود و بیشتر آنها هم با امید بسیار و هیجان زده وارد می شوند. هر کس با خود فکر می کند مثلا همه دارند وارد بورس می شوند و سود می کنند! چرا من از این سود بی نصیب بمانم؟ من هم باید وارد این بازار شوم؟ اما آیا این تصمیم واقعا عاقلانه است؟!

تا زمانی که همه مردم از رشد بورس خبردار شوند، رشد تا حد زیادی انجام شده و به انتهای مسیر خود رسیده است. چه بسا بسیاری از سهم ها هم دارای حباب بوده و بیش از ارزش واقعیشان قیمت گذاری شده باشند. اصلا ممکن است این افزایش قیمتها کاری کاملا مهندسی شده باشد. در این مورد به شما توصیه می کنم حتما مقاله پول باهوش، پول احمق را مطالعه بفرمایید.

رفتار هیجانی در سرمایه گذاری

افراد معمولی و بی تجربه در این شرایط هیجانی رفتار می کنند و در اوج قیمتها وارد آن سرمایه گذاری می شوند. در نهایت افراد باتجربه تر و ثروتمندتر با پول افراد بی تجربه و نادان، ثروتمندتر می شوند و از بازار خارج می گردند.

به شما قول می دهم این فرصت ها همیشه وجود خواهند داشت. حالا یا در ملک، یا طلا، یا بورس و یا هر مورد دیگری که برای سرمایه گذاری به ذهنتان می رسد. فرصت های سرمایه گذاری مااند اتوبوس می مانند. این اتوبوس که برود، اتوبوس بعدی خواهد آمد. اما اگر عجله کنید، ممکنه است آیب جدی ببینید.

افرادی از این اوج گرفتن قیمت های بورس سود بردند که مدتها قبل آن را شروع کرده اند و خیلی وقت پیش دانش و تجربه لازم را بدست آورده و قبلا سهم ها را خریداری نموده بودند.

دوست من، اگر بازار سرمایه ای در حال رشد است و تو هیچ اطلاعاتی در مورد آن نداری، این فرصت، زمان مناسبی برای سودسازی تو نیست! باید واقع بین بود و خود را برای استفاده از فرصت های بعدی آماده کرد. نباید اجازه بدهید که محیط اطراف روی شما و تصمیماتتان تاثیر بگذارد و فراموش نکنید کاری که همه مردم انجام می دهند، لزوما کار درستی نیست.

در اطراف شما چند نفر می توانند بدون تحت تاثیر قرار گرفتن از دیگران، مستقل فکر و تصمیم گیری کنند؟ برترین سرمایه گذاران، استقلال فکری دارند.

برای موفقیت در سرمایه گذاری باید استقلال فکری داشت

علت رفتار هیجانی در سرمایه گذاری

اما چه چیزی باعث می شود بیشتر مردم در تصمیم گیریهایشان وابسته به دیگران باشند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت این موضوع 3 علت اساسی دارد.

اول عدم اعتماد بنفس که دلیلش هم نداشتن اطلاعات و تجربه کافیست. وقتی ما در مورد موضوعی اطلاعات نداریم و قبلا آن را تجربه نکرده ایم، طبیعتا پیروزی هم در آن زمینه بدست نیاورده ایم و دیگران را صاحب نظرتر از خود می دانیم. که شاید لزوما هم درست نباشد. پس به خودت متعهد شو که از امروز تا آخر عمر یادگیری و آموزش را هرگز رها نکنی.

عامل دوم تنبلی است. تفکر و اندیشیدن کار ساده ای نیست و نیاز به تمرکز و انرژی زیادی دارد. به کتاب بیندیدشید و ثروتمند شوید ناپلئون هیل فکر کنید. بله درست است. اندیشیدن (به معنای تفکر، برنامه ریزی و ایده پردازی و نه جذب) قدم اول برای ثروتمند شدن است. (قدم دوم عملگراییست.) اما چرا بیشتر مردم فقیر هستند؟ پاسخ ساده است. تفکر کار سختی است. حداقل در ابتدای کار که به تمرکز و اندیشیدن عادت ندارید و نتایج آن را ندیده اید کار سختی است. اما اگر موفقیت را با تمام وجود می خواهید باید سختی آن را به جان بخرید. پس به من متعهد بمان و یک مغز متفکر باش.

عامل سوم ترس از دست دادن فرصتی مناسب است. اگر از بقیه جا بمانم چه؟ اگر ارزش پول من کم شود چه؟ این نگرانی های درستی هستند که می توانند به رفتاری اشتباه منجر شوند. شما باید از همین لحظه شروع به آماده شدن برای موقعیت مناسب کنید تا فرصت ها از دست نروند. اما تا زمانی که آماده نشدید بی گدار به آب نزنید.

 

گذشته از این، انسان ها در جمع احساس امنیت بیشتری می کنند به همین دلیل تمایل دارند کاری که دیگران میکنند را تکرار کنند. در این رابطه پیشنهاد می کنم درس “تئوری بز و موفقیت” را مطالعه کنید.
از واقع بینی گفتم تا بتوانم از ضررهای سنگین که به دلیل عدم داشتن اطلاعات کافی ممکن است به شما وارد شود جلوگیری کنم. اما یادآوری می کنم که در کنار واقع بینی، کمی هم باید خوش بین بود. به عبارت دیگر باید بصورت واقع بینانه ای خوش بین بود. چون واقع بینی بیش از حد قدرت ریسک شما را بیش از اندازه پایین می آورد و ما می دانیم برای موفقیت در هر کاری گاهی باید ریسکهای معقولی را انجام دهیم. تمام اینها یعنی اگر اطلاعات کافی در مورد موضوع مورد نظر بدست آوردید، ریسک کار را هم مشخص و مدیریت کردید، دیگر باید اقدام نمایید و زمان را از دست ندهید.

 

تصمیم گیری برای سرمایه گذاری

از استقلال فکری حرف زدیم. این استقلال فکری در نهایت قرار است به ما کمک کند تا تصمیم گیری درستی انجام دهیم. یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار در کیفیت زندگی، قدرت تصمیم گیری است و در سرمایه گذاری هم از این توانایی به هیچ وجه نمی توان چشم پوشی نمود.

در مورد روش هایی که می تواند به شما در تصمیم گیری کمک کند پیشتر صحبت کرده ایم. اما اینجا دو روش را به صورت خلاصه مرور می کنیم.

  • تعیین استراتژی می تواند به شما کمک کند تا در زمان کمتری تصمیمات بهتری بگیرید. به این صورت که شما چشم انداز کلی و مقصد نهاییتان را می بینید. اصولی کلی برای خود تعیین می کنید و بایدها و نبایدهایی را در نظر می گیرید. حالا با استفاده از آنها، راحت تر می توانید تصمیم بگیرید که از بین راه حل های موجود، کدام یک با قوانین شما سازگار است و شما را به سمت هدفتان هدایت می کند.
  • استفاده از جدول T می تواند راه حل دوم شما باشد. مزایا را در یک سمت و معایب را در طرف دیگر بنویسید. حالا با سنجیدن این مزایا و معایب به راحتی می توانید تصمیم درست تر را ببینید.

قدرت تصمیم گیری بالا یکی دیگر از اسرار سرمایه گذاران حرفه ای است

همینطور باید خودتان را عادت بدهید که فاصله تصمیم گیری و اقدام را به کوتاه ترین زمان ممکن کاهش دهید. با تعیین استراتژی و تمرین، تلاش کنید در هر مورد بهترین تصمیم را بگیرید و اجازه ندهید ترس و تردید مانع شما برای عملی کردن آن شود.

صبر در سرمایه گذاری

یک ثرمایه گذار حرفه ای می داند که برای رسیدن به نتایج عالی، نیاز به زمان هست. عجله کردن نه تنها شما را سریع تر به نتیجه نمی رساند، بلکه کارها را خراب می کند و برعکس ممکن است باعث ضررتان شود.

در دنیای بیزنس و کسب و کار مثالی داریم که ضرورت صبور بودن در کارها را به وضوح نشان می دهد. برای تولد یک نوزاد 9 ماه زمان لازم است. نمی توان انتظار داشت 9 زن باردار در مدت زمان یک ماه نوزادی را به دنیا بیاورند. مدیریت و سرمایه گذاری بسیار با یکدیگر هم جهت هستند. در مورد سرمایه گذاری هم شرایط دقیقا به همین شکل است. یک سرمایه گذار حرفه ای هیجانی و با عجله تصمیم نمی گیرد و برای رسیدن به نتیجه صبور است.

برای رسیدن به نتیجه در سرمایه گذاری باید صبور بود

وارن بافت یکی از موفق ترین سرمایه گذاران دنیاست و کسانی که در حوزه سرمایه گذاری فعالیت دارند به خوبی او را می شناسند. او می گوید: “یک نفر می تواند زیر سایه یک درخت بنشیند و لذت ببرد، به این دلیل که سالها قبل شخص دیگری آن درخت را کاشته است.” این نشان دهنده دید بلند مدت او برای رسیدن به نتیجه است. یک سرمایه گذار کاربلد، وقتی بذری را را می کارد صبورانه از آن مراقبت می کند تا به نتیجه برسد. پیروزی در هر کاری نیاز به زمان و صبر دارد. این را فراموش نکنید.

انضباط و انسجام سرمایه گذار حرفه ای

افراد هدفمند اصولی کار می کنند. اگر سرمایه گذاری انجام می دهند پیش از آن تمام جوانب آن را بررسی کرده اند. میزان سودی که انتظار دارند را برآورد می کنند و حد ضرری برای سرمایه گذاریشان تعیین می کنند.

در یک کلام برای ورود و خروج از یک سرمایه گذاری استراتژی و قوانین خود را دارند و هرگز از آن تخطی نمی کنند. علاوه بر آن از زمان خود به بهترین شکل ممکن استفاده می کنند و کاری را که باید در زمان مشخصی انجام دهند، حتما انجام خواهند داد. و این یعنی داشتن انضباط فردی.

سرمایه گذاران موفق انضباط فردی دارند و کاری را که باید انجام دهند حتما به نتیجه می رسانند

 

خلاقیت و انعطاف پذیری سرمایه گذار حرفه ای

یک مغزمتفکر هرگز منتظر نمی ماند کس دیگری مسیری را برای او روشن کند و به او بگوید که باید چه کار کند! دنباله روی از دیگران ما را به نتیجه نمی رساند. برعکس اگر برای مشکلات و نیازهایی که در زندگی با آنها رو به رو هستنید، ایده های جدیدی ارائه کنید و با ذهنی باز به تحلیل آنها بپرازید، به موفقیت نزدیکتر خواهید بود.

هرگز کسی پیدا نمی شود که سرمایه گذاری درست را برایتان تعیین کند. خودتان درست به کار شوید

انعطاف پذیر باشید و خارج از باکس فکر کنید. قرار نیست یک کار را تا ابد به همان شیوه گذشته انجام دهید. اگر بتوانید راه کارهای بهتری طراحی کنید، آنگاه خودتان به عنوان اولین نفری که از آن راهکار آگاه است، سود زیادی خواهید برد.

مثلا جف بزوس با ایده خرید آنلاین که در زمان و انرژی خریداران صرفه جویی می کرد و به آنها اطلاعات لازم برای تصمیم گیری بهتر را ارائه می نمود، ایده آمازون را اجرایی کرد و حالا یکی ثروتمندترین های جهان است. افراد بسیاری هستند که بعد از او تلاش کردند آن کار را تکرار کنند اما نه اولین بودند و نه بهترین! در نتیجه امروز نامی از آنها نمی شنویم.

پس سعی کنید همیشه در همه امور زندگی و نه فقط در سرمایه گذاری، اطلاعات جدید و بروز داشته باشید و روش ها و امکانات جدیدی را مهیا کنید. دلیل ورشکستگی بسیاری از بیزنس ها جا ماندن از تکنولوژی و اطلاعات بروز است. و دلیل دیگر منفعل بودن و عدم نوآوری.

مغزمتفکر باشید و بدرخشید….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *