در مقدمه آموزش سرمایه گذاری که هم اکنون در حال مطالعه آن هستید، حتما و حتما ابتدا باید برخی نکات پایه را بدانید. اینکه سرمایه چیست؟ چرا باید سرمایه گذاری کنیم؟ سرمایه گذاری درست و سودآور باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟ سرمایه‌گذار های حرفه ای چه ویژگی های شخصیتی دارند؟

ما در مقدمه اشاره ای به این موارد می کنیم و آنچه باید قبل از شروع دروس بدانید را با شما مطرح می کنیم. به مطالعه این بخش به دقت ادامه دهید.

چرا سرمایه گذاری کنیم؟

برای پاسخ به این سؤال ابتدا باید بدانیم اصلا سرمایه چیست تا بعد بتوانیم برای استفاده بهینه از سرمایه ها، افزایش دارایی و پیروزی در میدان جنگ سرمایه داران، یک نقشه استراتژیک بکشیم!

سرمایه چیست؟

سرمایه شما شامل موارد زیادی است که شاید خودتان هم از آنها غافل باشید. هر آنچه که دارید سرمایه شما است! مواردی مانند زمان، انرژی، دانش، ظاهر، روابط،فیزیک خاص بدنی برای ورزشی خاص، پول و موارد بیشتری که لیست آنها می تواند همینطور ادامه پیدا کند.

اما همه افراد فقط پول را به عنوان سرمایه می شناسند!

اما چرا؟

چرا و چگونه سرمایه گذاری کنیم؟ برای مطالعه بیشتر کلیک کنید...

چون ملموس و قابل اندازه گیری است. پیشنهاد می کنیم به تمام سرمایه هایتان توجه کنید و از هیچ موردی غافل نشوید. چراکه گاهی سرمایه های دیگرتان (به غیر از پول)، می توانند برای شما پیروزیها و ثروت بیشتر ایجاد کنند. برای استفاده از سرمایه هایی به غیر از پول، باید روی خودتان، توسعه فردی، قدرت تجزیه تحلیل و تفکر استراتژیک و همینطور افزایش آگاهیتان از عوامل مؤثر در موفقیت کار کنید.

با توجه به تعریف سرمایه، پول هم یکی از ابزار برای افزایش دارایی مالی و رفاه زندگی است و در این بخش (آموزشهای سرمایه گذاری)، منظور ما از سرمایه همان پول خواهد بود.

چرا سرمایه گذاری کنیم؟

مطمئنم متوجه اهمیت سرمایه گذاری شده اید که حالا مشغول خواندن این متن هستید. اما برای اطمینان بیشتر دلایلی را فهرست وار ارائه می کنیم:

  • بیشتر ثروتمندان دنیا از طریق سرمایه گذاری به این ثروت دست یافته اند. حتی بازیگران و فوتبالیست ها! کافیسیت تحقیق کوتاهی در مورد آنها بکنید. به علی دایی، رونالدو، آرنولد شوارتزنگر، سیلوستر استالونه فکر کنید.
  • با وجود تورم شدید، ارزش پول روز به روز کاهش می یابد. باید بپذیریم که دیگر دوران پس انداز کردن پول و عمل به توصیه های نسل های قبل به سر آمده است. ممکن است پس انداز زمانی به نتیجه می رسید اما حالا؟؟!! شما چه فکرمی کنید؟
  • زمان و انرژی شما محدود است و با کار کردن از حدی بیشتر نمی توانید رشد کنید. اما پولتان می تواند بدون محدودیت و خستگی به کارش ادامه دهد و اگر درست مدیریت شود، هر روز قدرت بیشتری پیدا می کند.
  • سرمایه گذاری درست (“درست” کلمه کلیدی این عبارت است) شما را به استقلال مالی می رساند و زمان آزاد زیادی در اختیارتان قرار می دهد.

این لیست می تواند همینطور ادامه پیدا کند. ما به همین موارد اکتفا می کنیم.

چرا سرمایه گذاری کنیم؟

سرمایه گذاری خوب چه ویژگی هایی دارد؟

در ادامه ۴ مورد از مهمترین ویژگی های یک سرمایه گذاری خوب را با شما درمیان می گذاریم:

  1. بازدهی(سودآوری): اولین هدف از هر سرمایه گذاری سودآوری آن است. گفتیم یکی از دلایلی که ضرورت سرمایه گذاری را برای ما ایجاب می کند تروم است. حال به آن زمان و انرژی که برای بررسی، انتخاب و تصمیم گیری در مورد یک سرمایه گذاری اختصاص می دهید هم اضافه کنید. سودی که از آن سرمایه گذاری بدست می آورید باید حتما بیشتر از تورم باشد. تا این نقطه شما هنوز ۰-۰ هستید. از اینجا به بعد هرچه سودآوری بیشتر باشد، ارزش آن سرمایه گذاری هم بیشتر است.بازدهی در سرمایه گذاری
  2. اطمینان: مهمترین اصل در سرمایه گذاری حفظ اصل سرمایه است. سرمایه گذاران همیشه با دو عامل مهم در سرمایه گذاری دست به گریبان هستند. بازدهی و ریسک. در هر سرمایه گذاری باید علاوه بر بازدهی، ریسک آن را برآورد کنیم و هرگز اصل سرمایه خود را به خطر نیاندازیم. این موضوع بقدری مهم است که حتی بانک ها و موسسات مالی و سرمایه گذاری حرفه ای، واحد هایی برای سنجش ریسک یک سرمایه گذاری دارند. هزینه زیادی را برای برآورد ریسک آن سرمایه گذاری انجام می دهند تا در نهایت تصمیم بگیرند وارد آن سرمایه گذاری بشوند یا نشوند.ریسک در سرمایه گذاری
  3. نقدشوندگی: باید پول خود را جایی سرمایه گذاری کنیم که به اندازه کافی طرفدار دارد. به این ترتیب هر زمان که نیاز داشته باشیم می توانیم آن را به پول نقد تبدیل کنیم. فراموش نکنید ممکن است زمانی به یکباره به پول نقد احتیاج پیدا کنید. یا ممکن است فرصت سرمایه گذاری بهتری پیدا کنید. باید بتوانید خیلی سریع سرمایه گذاری قبلی را تبدیل به پول نقد نمایید و وارد سرمایه گذاری پربازده تر و یا کم ریسک تر شوید. در غیر این صورت شانس خود را از دست می دهید. پس میزان نقدشوندگی عامل سومی است که باید مورد توجه تان قرار بگیرد.
  4. قابلیت تفکیک شدن: فرض کنید یک موقعیت عالی برای سرمایه گذاری یافته اید و با مبلغ زیادی وارد آن شده اید. حال برای کاری بسیار مهم نیاز به بخشی از آن پول دارید. سرمایه گذاری بهتر است که در آن بتوانید بخشی از دارایی را که مورد نیازتان است بفروشید و باقی آن را برای سود بیشتر در آن سرمایه گذاری نگه دارید.

یک مغزمتفکر در دلار سرمایه گذاری نمی کند

یک مغز متفکر دو ویژگی دارد. اول اینکه در بازاری سرمایه گذاری می کند که بازدهی بالا و ریسک پایینی داشته باشد. خرید و فروش دلار این بازار نیست. چرا که هم ریسک بالایی دارد و هم افزایش قیمت آن باعث افزایش قیمت در بازارهای دیگر نظیر ملک، بورس، طلا و کسب و کار های دیگر خواهد بود.

دلیل دوم این است که سرمایه گذاری در دلار تقاضا برای آن را افزایش می دهد و این خود باعث افزایش قیمت دلار می گردد. در حالی که این اتفاق اصلا به نفع کشور و مردم نخواهد بود. حتی اگر جوانب اخلاقی و انسانی آن برای کسی مهم نباشد، بازخورد آن با فقیرتر شدن جامعه در نهایت به خود ما باز خواهد گشت.

کجا سرمایه گذاری کنم؟

بازارهای مختلفی برای سرمایه گذاری وجود دارند که عبارتند از:

  • کسب و کار
  • ملک
  • بورس
  • ارزهای دیجیتال
  • طلا
  • سکه
  • و …

و اما چند توصیه:

  1. در مورد جایی که قصد سرمایه گذاری دارید حتما و حتما و حتما اطلاعات کافی بدست آورید و روی بخت و اقبال حساب نکنید. این بهترین راه برای سرمایه گذاری است. اما اگر خیلی اصرار به کنارگیری از آموزش دارید (این موضوع می تواند برای شما بسیار گران تمام شود) وارد آن سرمایه گذاری نشوید و یا سرمایه خود را قانونی و با در نظر گرفتن ضوابط خاص در اختیار فردی متخصص قرار دهید تا او به جای شما سرمایه گذاری کند. مطمئن شوید این شخص مهارت کافی را دارد و مورد تایید و اعتمادتان است و ضمانت های کافی در ارتباط با دانش و قابل اطمینان بودن او یا آن گروه را بدست آورید. مثلا در بورس صندوق های سرمایه گذاری یک نمونه از گروه هایی هستند که مورد تایید سازمان بورسند و شما می توانید با تصمیم خودتان، با آنها معامله کنید.
  2. سبد سرمایه داشته باشید. باید سعی کنید در بازارهای مختلف سرمایه گذاری کنید. ممکن است در برهه ای از زمان بازار بورس خوب باشد در زمانی دیگر مسکن و زمانی دیگر ارزهای دیجیتال. می توانید با تشخیص بازارِ بهتر بخش بیشتری از سرمایه خود را وارد آن بازار کنید اما هرگز تمام سرمایه تان را فقط در یک بازار قرار ندهید.

!) اگر در توانتان است حداقل یک ملک باید در سبد سرمایه تان باشد. همینطور اگر قصد ورود به بازار ارز دیجیتال یا بورس را دارید باید با سرمایه مازادتان وارد آن شوید.

!!) این نکته بسیار بسیار مهم است. بیایید فرض کنیم قصد ورود به دنیای بورس یا ارزهای دیجیتال را دارید. شما نمی توانید صبر کنید تا شرایط این بازار بسیار خوب باشد بعد کار آموزش در مورد آن را شروع کنید و بازار را زیر نظر بگیرید. آن زمان دیگر خیلی دیر است! امروز کار را شروع کنید. هر آنچه نیاز است یاد بگیرید و بازار را تحت نظر قرار دهید. تا وقتی زمانش رسید، آماده اقدام باشید. استراتژیک فکر کنید و برای آینده برنامه ریزی نمایید.در سرمایه گذاری روی شانس حساب نکن

دروس آموزشی سرمایه گذاری

اسرار سرمایه گذاران موفق

اسرار موفقیت سرمایه گذاران حرفه ای

/
ویژگی های مشترک سرمایه گذاران حرفه ای در این مطلب می خواهم از …
چگونه اهرم و اهرم سازی زندگی شخصی و مالی شما را دگرگون می کند

اهرم سازی و اهمیت آن در زندگی

/
اهرم سازی وقتی صحبت از اهرم می شود به یاد دروس فیزیک دبیرستان…
دعوای پول زرنگ و پول خنگ

جنگ پول باهوش و پول خنگ

/
دعوای پول زرنگ و پول خنگ می توان با قطعیت گفت مهمترین عامل در …